Hasonlítsa össze a hirdetéseket

Támogatások

 

 1. TOP-6.8.2-15-ST1-2016-00001 Foglalkoztatási együttműködés Salgótarjánban

 

A Foglalkoztatási Paktum forrásokat biztosít a munkáltatók részére a munkaerőigényük kielégítésére, az álláskeresők esetében pedig az elhelyezkedésükhöz.

A projektek élén egy-egy paktumiroda áll, amelynek feladata, hogy a projektet irányítsa, a szereplők közötti együttműködést biztosítsa, a munkáltatói igényeket összegyűjtse, koordinálja és eljuttassa a támogatásokat nyújtó Kormányhivatal felé, valamint feladata a megfelelő tájékoztatás is.

 

A TOP célcsoportjai: álláskereső hátrányos helyzetű személyek, az inaktívak és a közfoglalkoztatottak. A program szempontjából hátrányos helyzetűnek minősülnek (a felsorolás nem jelent prioritást):

 1. az alacsony iskolai végzettségűek (legfeljebb általános iskolai végzettség),
 2. a 30 év alatti diplomás pályakezdő álláskeresők,
 3. az 50 év felettiek,
 4. a GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, vagy legalább egy gyermeket egyedül nevelő felnőttek,
 5. a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők,
 6. a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek,
 7. a megváltozott munkaképességű személyek, és
 8. a közfoglalkoztatottak
 9. inaktív személyek, akik álláskeresőként történő regisztrálása a támogathatóság szempontjából szükséges

 

Az alacsony iskolai végzettségűek (1.cs.), az 50 év felettiek (3.cs), a megváltozott munkaképességű személyek (7. cs.) körébe tartozó álláskeresők és közfoglalkoztatottak foglalkoztatása esetén :

 

Bérköltség támogatás (legfeljebb 6+3 hó) esetén a támogatás időtartama: 6 hónap, mértéke a bruttó munkabér és a hozzá kapcsolódó szociális hozzájárulási adó 100 %-a. A célcsoport továbbfoglalkoztatását legalább a támogatott időszak felével megegyező időtartamban szükséges biztosítani. A támogatás „de minimis” támogatásként nyújtható.

 

A 2., 4., 5., 6., célcsoportba tartozó álláskeresők foglalkoztatása esetén

 

Bérköltség támogatás (legfeljebb 6+3 hó) esetén a támogatás időtartama: 6 hónap, mértéke a bruttó munkabér és a hozzá kapcsolódó szociális hozzájárulási adó 70 %-a. A célcsoport továbbfoglalkoztatását legalább a támogatott időszak felével megegyező időtartamban szükséges biztosítani. A támogatás „de minimis” támogatásként nyújtható.

 

TOP Foglalkoztatási Paktum által támogatott képzésben résztvevők foglalkoztatása utáni bérköltség támogatás munkatapasztalat szerzés céljából igényelhető, legfeljebb 90 napra, mértéke a bruttó munkabér és a hozzá kapcsolódó szociális hozzájárulási adó 100 %-a. A munkáltató így megismerheti leendő munkavállalóinak munkavégző képességét, a munkavállaló pedig valós munkafeltételek mellett kipróbálhatja magát. A támogatás „de minimis” támogatásként nyújtható.

 

Munkáltatók támogatási kérelmének igényjelzése:

 

Salgótarjáni Paktumiroda

Valenta Linda irodavezető

3100 Salgótarján, Kertész út 2.

telefonszáma: 32/443-429

e-mail: linda.valenta@foglalkoztatas-st.hu

Központi e-mail: paktum@foglalkoztatas-st.hu

 

 1. “Mikro- és kisvállalkozások önkormányzati támogatására”címen,
  Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 154/2017. (VIII.29.) határozata alapján

 

Az Önkormányzat fontos célnak tekinti a helyi mikro-és kisvállalkozások (továbbiakban: mkv) fejlesztését, támogatását. Mindezt az Önkormányzat a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (és országos hálózata) által működtetett Mikrohitel program segítségével, ahhoz kapcsolódóan kívánja megvalósítani. Ennek keretében az Önkormányzat a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal (továbbiakban: Alapítvány) együttműködési megállapodást kötött.
A pályázat célja a Mikrohitel program terméktájékoztatójában részletesen bemutatott hitelkonstrukció keretében az azt igénybe vevő mkv-k részére a kamatmentes hitel igénybevétele lehetőségének Önkormányzat általi biztosítása olyan formában, hogy az egyébként a hitelt igénybe vevő mkv helyett a kamatfizetési kötelezettséget az Önkormányzat teljesíti az Alapítvány felé.

 

A támogatás mértéke:

A hitelhez kapcsolódó 3,9%-os kamat összegének megfelelő támogatás, vagyis a kamat 100%-a a hitel futamideje alatt. Éves 50.000.000 Ft-os alapítványi hitelkeret tekintetében évi 1.950.000 Ft összegű önkormányzati kamattámogatási keret áll rendelkezésre. Az egy pályázó által elérhető maximális önkormányzati kamattámogatás összege – tekintetbe véve a pályázónként elérhető legfeljebb 10.000.000 Ft-os alapítványi hitelkeretet – 390.000 Ft.

 1. A pályázat beadási helye:

A pályázat kizárólag személyesen nyújtható be Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteréhez a Polgármesteri Hivatal 113. sz. irodájába. Az Önkormányzat a pályázat átvételéről és időpontjáról igazolást ad ki.

Részletes tájékoztató: https://www.salgotarjan.hu/?p=6813